Nuffnang Ads

Tuesday, March 22, 2011

Teruskanlah Hidup

Assalamualaikum,

Kadangkala perancangan yang kita lakukan dalam hidup ini, adakalanya menjadi namun adakalanya tidak seindah seperti yang dirancang. Sungguhpun begitu, jangan mudah berputus asa kerana Tuhan itu Maha berkuasa. Oleh itu bersabarlah dengan segala dugaan dan rintangan yang dihadapi, mudah-mudahan kelak Tuhan mendengar dan menunaikan permitaan kita. InsyaAllah.

Manusia sentiasa lari daripada sikap mahu bertanggungjawab dan manusia sentiasa menunding jari kepada orang lain akan kesalahan sendiri. Apakah ini sikap sebenarnya manusia diciptakan oleh Tuhan?

Soal putus cinta, ini soal dunia semata-mata. Tak semestinya kita putus cinta, kita bunuh diri. Biarpun putus cinta, kita teruskan hidup. Ketahuilah segala yang terjadi di langit dan bumi ini adalah kehendak Allah SWT. Oleh itu percaya dan yakinlah disebalik hikmah dari kegagalan. Tidak sesekali ia bermakna hidup kita terhenti disitu. Berdoalah dan sujudlah mohon pada Tuhan. InsyaAllah.

Ini adalah koleksi cerita rekaan semata-mata, terdapat dalam dua versi dan bezakanlah.Terima kasih kerana terus menyokong saya. 

5 comments:

  1. its over :')
    but its a beginning for brand new life :)
    good job AH

    ReplyDelete
  2. AH -.- kamu duduk medan idaman ka? Ohh sy nampak rumah sy heh btw nice vid. :)

    ReplyDelete