Nuffnang Ads

Friday, May 6, 2011

TREND Sebagai Cendawan

Assalamualaikum,


"TREND"



Okeh, tujuan saya buat video tu sebab nak realisasikan idea Anwar Hadi dalam video dia bertajuk AYAM. 



Maksud AYAM tu sendiri adalah, 'Angkatan Youtubers Anak Malaysia' dan saya rasa terpanggil nak create satu 'Home' buat vlogger-vlogger tempatan yang diberi nama 'AYAM CHANNEL'. Kerana saya juga seorang vlogger, walaupun tak hebat. Hehe. Okeh kalau kita lihat, blog pun sekarang dah ada 'home' melalui Nuffnang. Mungkin orang berblog kerana suka-suka dan mungkin kerana nak dapat perhatian whatsoever. Saya tak kisah bab tu sebab saya nak cakap mengenai vlog, tapi isu yang saya bangkitkan dalam video baru ni adalah berkenaan dengan trend orang berblogging dan bervlogging sekarang macam cendawan lepas hujan.

InsyaAllah kalau semua orang positif sure they all boleh terima cadangan saya ni dan mungkin mereka akan lebih rajin nak buat video in good quality selain penuh pengisian. Apa-apa pun ini adalah idea asal Anwar Hadi dan saya cuma cadangkan cadangan buat vlogger-vlogger baru ni. 

Kalau kita tengok sekarang pun, vlogging pun dah mampu raih populariti setanding blogging. Tapi soalnya kat sini bukan kerana populariti tapi mengenai bakat-bakat baru. Kalau kita lihat dari sudut positif, vlogging ni dah mampu tarik orang berdakwah secara direct dan media-media pun rajin nak cover story pasal vlogger-vlogger ni. Sekurang-kurangnya, Malaysia ada channel khusus buat anak-anak tempatan yang berbakat di AYAM CHANNEL.

No comments:

Post a Comment