Nuffnang Ads

Saturday, December 24, 2011

Hey, Ex-Boyfriend Read This

Assalamualaikum,

Saya selalu cakap to my ex-girlfriend, "You tak rasa macam semalam ke kita break-up? I ingat apa yang you suka and you buat, especially cara you but you pun sama, still ingat. Walhal dah 4 tahun.." - And both of us just laughing. Precious moment i had in my life so far, especially in relationship. Woohoo!


Ok, kami selalu juga berbual - bual di twitter dan boleh borak atau layan apa - apa topik. Sometime, off topic jugak. Haha. Seronok bila boleh senyum, bila boleh ketawa tanpa perlu dibuat - buat. Puas, saya harap anda faham apa yang saya maksudkan. Apa yang kita buat dan tonjolkan adalah respon yang semulajadi ikhlas, apa pun setiap perbuatan kita buat harus ikhlas juga.

Saya percaya, setiap kalinya berlaku perpisahan adalah moment - moment yang tak seronok untuk setiap pasangan. Pedih, perih itulah perkataan yang bermain. Tapi percayalah, perkara paling berharga selepas break-up adalah kenangan dan waktu - waktu kita pernah bahagia dulu. Memori ini akan datang secara tiba - tiba, oleh itu jangan salahkan setiap perpisahan mahupun pasangan kita itu sendiri. Move on and be friend again. Tak salah pun nak berkawan dan tak ada alasan untuk sangkal kecuali pasangan kita dulu menganggap kita hanyalah persinggahan untuk jadikan kita hanyalah teman bila diperlukan. Itu kejam.

Saya bukan doktor cinta pun kerana saya pun seorang loser, tapi loser yang mahu teruskan hidup dan anda pun sepatutnya buat benda yang sama. Memanglah lepas putus, masing - masing ego nak tegur tapi percayalah tak salah nak berkawan, kan? Ingat balik, macam mana korang kenal, macam mana korang mula dating, macam mana korang mula cakapkan sayang cinta. Ingatlah balik ya. Tak perlu nak ego - ego, be friend. Mana tahu memang anda tak ditakdirkan untuk bercinta tapi diciptakan sebagai her bestfriend? Kan? Positif. Apa pun, hak masing - masing. Saya bercakap pun berdasarkan pengalaman saya sendiri, lihatlah mana saya berdiri sekarang. Walaupun berjauhan, saya masih dekat di ingatan ex-girlfriend saya, biarpun waktu kami sudahpun berlalu. Tepuk dada tanya selera. :)

Ok, ini respon my ex-girlfriend about the video i've made. 


Tiada apa yang mustahil kecuali orang yang jahil untuk menerima perubahan dalam hidupnya. Peace.




You're the best. Thanks for the best moment i ever had in relationship. I'll be your friend forever. 


You please dengar lagu ni, and tengok lyric sekali. Yes you Farzana. :')

3 comments:

  1. that is sweet..i owned that experience..its true though..doesnt mean breakup should hate each other in future..myself,we are best friend..more likely,bestest friend i'd ever had..hewhew

    ReplyDelete
  2. gituh! tak semua orang boleh berkawan selepas perpisahan yang berlaku. bagus untuk kamu berdua~ =)

    ReplyDelete
  3. haha.jodoh pertemuan ditangan Allah. manalah tahu, jodoh ko ngan dia balik ke kan. kita bukan tahu ape yang akan berlaku nanti haa..aku doakan yang terbaik untuk ko..:))

    ReplyDelete